FRÖCCS LEXIKON
Hozzávalók:
Pince hűvös száraz fehérbor és hideg szódavíz. Fröccshöz mindig alulra öntsük a bort, rá a szódát!
Rövidlépés, kisfröccs vagy fütty: - 1 dl bor + 1 dl szóda
Nagyfröccs, hajtás vagy húzás: - 2 dl bor + 1 dl szóda
Távolugrás: - 1 dl bor + 9 dl szóda
Lakófröccs: - 1 dl bor + 4 dl szóda
Hosszúlépés: - 1 dl bor + 2 dl szóda
Házmester: - 3 dl bor + 2 dl szóda
Viceházmester: - 2 dl bor + 3 dl szóda
Háziúr: - 4 dl bor + 1 dl szóda
Polgármester: - 6 dl bor + 4 dl szóda
Krúdy-fröccs: - 9 dl bor + 1 dl szóda,
amely az író-ötletgazda szerint csupán ʺmegvicceliʺ a bort.
Mafla, Lámpás: - 1/2 l bor + 1/2 dl szóda
Csatos: - 1 l bor + 1/2 l szóda
Lámpás: - 1,5 l bor + 1/2 l szóda
Újházi fröccs: - Bor + Kovászos uborka leve
Kaszás fröccs: - 7 dl bor + 3 dl szóda
Színészfröccs: - 2 dl szóda, az is langyosan
Góré-fröccs: - 1 vagy 2 dl kispohár borhoz csak annyi szóda,
amennyi még pohárban elfér
Magyar-Angol, Wembley-fröccs,
vagy Puskás-fröccs: - 6 dl bor és 3 dl szódavíz
Sóher fröccs: - 1 dl bor ʺízesítőnekʺ + 9 dl szóda
Bivalycsók: - 4 dl bor + 1 dl szódavíz (Csongrád megye)
Hármasugrás: - 1 dl bor + 5 dl szóda
Kőműves fröccs: - 25 l bor + 0,5 l szóda